Osama Abdulrasol

is componist, producer, kanoenspeler en visueel kunstenaar Geboren in Babylon, Irak, studeerde hij westerse muziek (klassieke gitaar) in het Verenigd Koninkrijk en oosterse muziek (kanoen of tafelharp) in Irak.

Hij schreef muziek voor heel veel projecten, arrangeerde en werkte als producer en performer met verschillende muzikanten met verschillende achtergronden. Hij toerde in heel de wereld en trad op met tal van groepen en artiesten als de Filharmonie van Antwerpen en het Vlaamse radio-orkest, o.l.v. Dirk Brossé, met Goran Bregovic, Dick Van der Harst, Arifa, Melike, Jahida Wehbe, Wannes Van de Velde, Olla Vogala en tal van andere groepen en theaterproducties.

Hij nam deel aan verschillende arabische en internationale festivals in verschillende Europese landen, Mexico, Cuba, Colombia, Egypte, Dubai, Kuweit, Libanon, Turkije en Jordanië. In 2013 won Osama de Cultuurprijs van de Stad Gent.

www.osart.be


Hilde De Clercq

is afkomstig uit België. Na de studie van westerse muziek, viool en piano, hield ze zich jarenlang intensief bezig met de studie van oosterse percussie en zang. Als percussioniste en zangeres was en is ze actief in verschillende ensembles. Ze werkte eveneens mee als bewegingskunstenaar in verschillende ensembles en projecten, o.a. theatergroep Woestijn ’93.

Vooral geboeid door volksmuziek, legde ze zich toe op de oosterse percussie (met een voorliefde voor de darboeka) en de Turkse volkszang. Ze begeleidde een aantal Turkse volkszanger(es)s(en) op percussie bij hun concerten in België (o.a. Okan Murat Öztürk) en toerde met Brenna MacCrimmon in Turkije en Europa. Met Osama Abdulrasol maakte ze de kindervoorstelling ‘Dag Djinn’, die via Jeugd en Muziek in heel veel scholen in Vlaanderen gebracht werd. In 2015 creëerde ze samen met Mattias Laga en Osama Abdulrasol ‘Reis naar de Regenboog’, een kindervoorstelling rond oosterse muziek.

Ze is bijna 20 jaar lesgever darboeka in de Centrale te Gent voor volwassenen en kinderen en programmeert sinds 2002 verschillende Turkse muziekkanalen voor de digitale muziekleverancier Stingray.

www.hildehilal.be

Advertenties